top of page

Bienvenue op de nieuwe Bonbons-website!

Lees hier over alle nieuwe functies van de nieuwe website van Bonbons de Marie.


Oui! Je bent er! De nieuwe website van Bonbons de Marie is er eindelijk. Waarom vond ik überhaupt dat er een nieuwe website moest komen? Waarom is deze website beter dan de vorige? Ik wil het je graag vertellen en laten zien.Wat was er nou zo erg aan de vorige website dat er een hele nieuwe moest komen? Niet zo veel eigenlijk. Alles werkte goed en naar wat ik kreeg aan feedback was de website heel overzichtelijk en duidelijk. Maar voor iemand die er van houdt om outfits, ruimtes en eigenlijk bijna alles visueel aantrekkelijker te maken, begon het bij mij te kriebelen. Ik zit nu ruim een jaar in mijn Franse gestreepte studio en merk dat ik daar veel energie en inspiratie van krijg. Deze plek is volgens mij heel sfeervol en het is ontzettend leuk om reacties te zien als klanten bij mij de studio binnenstappen. En dat effect wil ik dus ook graag online! Ik heb namelijk heel lang gedacht dat een webshop zo informatief en duidelijk mogelijk moest zijn. Natuurlijk is dat zo, maar functie en esthetiek kunnen ook heel goed samen. Net als bij mode ;)


Alors, wat moest er dan beter? Naast praktische verbeterpunten, wilde ik vooral meer sfeer. Meer France, mooiere foto's en meer inspiratie.


Nouveau en ligne


De nieuwe website is qua opbouw een beetje hetzelfde, maar ook zijn er een aantal belangrijke verbeterpunten.


#1: Coup de foudre

#2: Nieuwe vintage!

#3: Grotere productfoto's

#4: Plan je bezoek

#5: Chatfunctie

#6: Zoekfunctie

#7: Jouw nieuwe account

#8: Blog

#9: Win!


 

#1: Coup de foudre


Coup de foudre [Fr.] 1 blikseminslag; 2 (fig.) plotselinge en onweerstaanbare verliefdheid.


Eén van de eerste dingen die ik anders wilde, was de home-pagina. Dat is het eerste dat je ziet en natuurlijk wil ik dat dat liefde op het eerste gezicht is! Daarbij denk ik meteen aan sfeervolle fotografie in combinatie met dat je meteen duidelijk ziet waar je wat kunt vinden. Ik hoop dat dat gelukt is.


Onderaan de pagina vind je snelkoppelingen naar informatieve pagina's als de FAQ, Algemene voorwaarden, Privacy policy, Verzenden & retourneren, maar je vindt hier ook linkjes naar de Bonbons de Marie Instagram-pagina en andere social media-kanalen.#2: Nieuwe vintage!


Onder het kopje 'Nieuw binnen' vind je alle items die nieuw binnen zijn in de webshop. Alles staat op volgorde van wanneer ze binnen gekomen zijn. Hier staan dus ook alle verkochte items tussen. Als je juist gerichter op zoek bent naar bijvoorbeeld een vintage blousje, dan ga je naar 'Kleding - Tops & blouses' en dan staan daar alle verkochte items helemaal onderaan (tenzij iets net verkocht is en ik nog geen kans heb gehad hem naar onder te plaatsen). Heb je er een hekel aan om verkochte items te zien? Ga dan in plaats van 'Nieuw binnen' naar 'Kleding', 'Sieraden', 'Accessoires' of 'À la maison' in het hoofdmenu.

Nu met de lancering van de nieuwe website heb ik natuurlijk gezorgd voor een aantal vintage top-items. Je vindt ze bovenaan de 'Nieuw binnen'-pagina.#3: Grotere productfoto's


De indeling van de productpagina is verbeterd. De foto’s zijn groter en er is makkelijker doorheen te scrollen. De details van de items staan rechts naast de foto's van het product en een omschrijving vind je onder de foto's. Ook op de mobiele website is het nu mogelijk om door de foto's te swipen en je kunt nu op de foto’s inzoomen, wat denk ik heel prettig is.#4: Plan je bezoek


Het is nu mogelijk om binnen de website van Bonbons de Marie een bezoekafspraak in te plannen. Je vindt het kopje 'Plan je bezoek' in het hoofdmenu bovenaan elke pagina. Schroom niet en kom langs om alle vintage in het echt te zien, voelen, ruiken en passen! Dat vind ik echt heel gezellig en voel je alsjeblieft niet verplicht om iets te kopen.#5: Chatfunctie


Rechts onderin zie je een donkerrood vierkantje met een tekstballon. Als je hierop klikt verschijnt er een chatbox. Hier kun je vragen stellen of mij laten weten als er iets op de website niet goed werkt. Misschien heb je een vraag over een bepaald item of gaat er iets mis tijdens het bestelproces. Dit zijn allemaal dingen waar ik je graag mee help. Het kan natuurlijk voorkomen dat ik niet direct in de gelegenheid ben om te reageren, maar ik zal uiteraard mijn best doen om zo snel mogelijk te antwoorden.#6: Zoekfunctie


Linksboven in de pagina staat een vergrootglas met de tekst 'zoek'. Hier kun je bijvoorbeeld een materiaal, designer, soort item of kleur invullen en dan geeft hij alle producten weer die binnen jouw zoekopdracht vallen. Deze zoekfunctie werkt aanzienlijk beter dan op de vorige website.#7: Jouw nieuwe account


Ook op deze website is het mogelijk om een account aan te maken. Hier kun je eenvoudig jouw adresgegevens, creditcard gegevens en favoriete vintage items opslaan. Ook vind je hier een overzicht van jouw geplaatste bestellingen.#8: Blog


De Bonbons de Marie-blog verdient veel meer aandacht en heeft dus een flinke metamorfose ondergaan. Daar ben ik persoonlijk heel blij mee, want ik zou graag vaker willen vertellen over styling, designers, duurzaamheid, het reinigen van kleding en dergelijke. Eigenlijk alles dat komt kijken bij het leven van een vintage kledingliefhebber.#9: Win!


Last but not least wil ik jou graag trakteren om deze mijlpaal in de Bonbons-geschiedenis te vieren!

Ten eerste verloot Marie 3 cadeaubonnen ter waarde van 50,- euro onder de eerste 15 bestellingen op de nieuwe website!

De 3 winnaars ontvangen de cadeaubon bij hun bestelling!


Ten tweede houdt Bonbons de Marie een Instagram-actie. Je maakt kans om jouw favoriete Bonbons de Marie-item te winnen!

  1. Kies jouw favoriete Bonbons de Marie-item uit op de website.

  2. Maak een printscreen van het item.

  3. Post het item in een Instagram-story

  4. Tag @bonbonsdemarie


De winnaar wordt zondag 6 maart om 19.30 uur op Instagram bekend gemaakt!Dit zijn ze dan, de hoogtepunten van de vernieuwde website van Bonbons de Marie! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik.

Mocht het nou zo zijn dat er iets niet goed werkt of als iets echt niet zo handig is als dat ik had bedacht, laat het me alsjeblieft weten. Een webshop blijft altijd in beweging en zal sowieso steeds een klein beetje blijven veranderen, maar ik zit niet aan de gebruikerskant. Het is voor mij soms moeilijk om te beoordelen wat het fijnst werkt. Dus ik hoor graag jullie feedback.


Ik ben persoonlijk heel trots op het resultaat en ik weet zeker dat ik met nog meer plezier werk aan mijn vintage winkel Bonbons de Marie!


Bisou, Marie-LisahFoto's: Eva Zoë Fotografie


251 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page