top of page

Vintage & tweedehands winkelen in Groningen

Ga jij binnenkort Groningen bezoeken? Met dit lijstje vintage shops weet je zeker dat je de leukste tweedehands winkels hebt bezocht!


Samen met mijn moeder Ellie bezocht ik Groningen. De raison d'être was de Versace-tentoonstelling in het Groninger Museum. Dat combineren wij natuurlijk het liefst met zo veel mogelijk vintage en tweedehands winkels! Hieronder volgt ons lijstje met adressen.


Felicità, Groningen

Wat zijn voor mij nou criteria waar een goede tweedehands en vintage winkel aan moet voldoen? Ik ga het liefst naar een winkel waar de kleding verzorgd in de schappen hangt, gesorteerd op kleur, maat of soort. Het liefste een winkel met voornamelijk vintage kleding. Er mag natuurlijk wel wat nieuwere tweedehands kleding tussen hangen, maar dan vind ik het wel fijn als deze kleding uit het hogere segment komt. De staat vind ik ook belangrijk. De kleding moet wel echt nog een goede ronde mee kunnen, het liefst zo goed als nieuw. Dit zijn eigenlijk dezelfde eisen die ik stel aan mijn eigen collectie.


Op Instagram kreeg ik diverse vintage winkels getipt. Deze winkels (en meer!) hebben we gevonden en bezocht.


 

1: Felicità


Felicità is de eerste winkel die we bezoeken. De winkel is ruim, geordend en de kleding hangt op kleur. De collectie bestaat uit vintage & tweedehands kleding uit het hogere segment. Precies zoals ik het graag zie. De prijzen zijn heel goed, soms laag zelfs.

De jongedame die in de winkel staat is super aardig en biedt ons iets te drinken aan. Mijn moeder kocht een mooie tweedehands top van COS en het werd mooi ingepakt. De jongedame geeft ons een plattegrondje met tips. Ze verteld ons ook dat er schuin tegenover nóg een tweedehands kledingwinkel zit. Een chiquere. Dat is naar onze mening niet waar. Felicità is zelf de chique (en leukere) winkel.


Oude kijk in 't jatstraat 3, Groningen

Instagrampagina Felicità2: Onder de Linde Vintage


Bij Onder de Linde vinden we naast mooie vintage kleding ook de eerste items van Versace. Deze hebben ze ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Groninger Museum, speciaal ingekocht. Als je als modeliefhebber naar Groningen gaat en de tentoonstelling combineert met een bezoek aan de stad, dan is dit natuurlijk een hele leuke verrassing. Er hangt een warmgele wollen mantel van Versace in de winkel die echt ongelooflijk mooi is. Helaas te klein voor mij.

Bij Onder de Linde vind je dus ook designervintage en vintage kleding uit verschillende periodes van een erg goede kwaliteit. De prijs is spot on als je het mij vraagt en soms zelfs aan de lage kant.

Zelf koop ik drie zijden sjaals. De jongedame die in de winkel staat is behulpzaam en heel vriendelijk. Ze weet ons goed te adviseren en is enthousiast over de kleding die ze verkoopt. Ze biedt ons iets te drinken aan en haalt zelfs sjaals van achteren als ze merkt dat ik enthousiast ben.

Als we haar vertellen dat we vervolgens ergens iets willen gaan drinken tipt ze ons het Concerthuis. Daar zijn we naartoe gegaan en was ook echt right up my alley. Als ik opnieuw naar Groningen ga, wil ik zeker opnieuw naar deze winkel.


Steentilstraat 15, Groningen

Instagrampagina Onder de Linde

3: Lilos Vintage


Lilos Vintage ligt in dezelfde straat als Felicità. Bij Lilos Vintage vind je een totaal ander aanbod dan bij Felicità en Onder de Linde. De collectie van Lilos bestaat voornamelijk uit 90s vintage uit, naar mijn idee, vooral Italië. Wat opvallend is, is dat ze ook vintage herenkleding hebben. De kleding bij Lilos Vintage is niet mijn persoonlijke smaak, al denk ik dat als je regelmatig binnenloopt, je zeker geluk kunt hebben. Qua prijs-kwaliteit vind ik ze aan de hoge kant.


Oude kijk in 't jatstraat 50, Groningen

Instagrampagina Lilos Vintage4: Vintage Island


In de Oosterstraat zitten verschillende tweedehands & vintage winkels. Bij Vintage Island hangt de kleding op soort en kleur, waardoor je er fijn doorheen kunt gaan. De kwaliteit van de kleding is wisselend. Als je een neus voor kwaliteit hebt, kun je hier wel echt parels vinden. Als ik in de buurt zou wonen, zou ik hier met regelmaat rondneuzen. De prijs/kwaliteit-verhouding is prima bij Vintage Island.


Oosterstraat 12, Groningen

Instagrampagina Vintage Island5: Van Gisteren


Bij Van Gisteren worden we naar binnen gelokt door een prachtige zijden sjaal in de etalage. De winkel zelf is op de eerste kamer na, vrij donker. Hierdoor is het lastig om kleur en kwaliteit goed te beoordelen. Het is een fijne, volle winkel waar je blijft kijken. Persoonlijk zie ik het graag lichter en wat overzichtelijker, maar de winkel nodigt hierdoor wel uit om nog een keertje goed en rustig te gaan kijken. Voor de volgende keer dat we naar Groningen gaan wellicht ;) Oh ja, de winkel is ingericht met veel seventies mode & interieur. Dit is heel smaakvol gedaan.


Oosterstraat 59, Groningen

Instagrampagina Van GisterenOverige adressen


Nanouk verkoopt voornamelijk tweedehands kleding uit het hogere segment en designerkleding, geen vintage. De winkel is heel groot, maar niet vol. Er hingen een paar goede items. Als je bij Felicità gaat kijken, kun je Nanouk zeker ever meepikken.


Oude Kijk in 't Jatstraat 30, GroningenLiz Boetiek verkoopt echte vintage kleding. Persoonlijk vind ik de prijzen aan de hoge kant, maar als ik iets zou tegenkomen dat past én bij mij past, dan maakt me dat eigenlijk weinig uit. De items zien er op het eerste oog heel netjes uit. Ik kan me voorstellen dat als je in de buurt woont en hier vaker binnenloopt, je zeker geluk kunt hebben.


Steentilstraat 25, GroningenReshare store verkoopt tweedehands en vintage kleding. De winkel is wat donker waardoor de kledingstukken wat lastig te beoordelen zijn op kleur en staat. De prijs/kwaliteit-verhouding is prima. De winkel is naar mijn idee geen mustsee, maar ik zou er dan ook weer niet aan voorbij lopen.


Oosterstraat 41, GroningenAppel en Ei is mijn minst favoriete winkel uit het rijtje. Appel en Ei verkoopt tweedehands kleding van laag- en middensegment. Ik kan me voorstellen dat je misschien geluk kunt hebben, maar voor nu hing er vooral veel tricot en polyester kleding waar wij niet heel enthousiast van werden.


Oosterstraat 25, GroningenBen ik een adres vergeten? Of heb je een op- of aanmerking? Laat het me we weten in een reactie hieronder.


Bisou, Marie-Lisah

196 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page